Var ligger Karlastaden?

Karlastaden ska växa fram på Lindholmen i Göteborg, norr om Lindholmsallén och längs med Karlavagnsgatan. Med kollektivtrafiken tar det knappa tio minuter till city.

När kommer Karlastaden vara klar?

Det tar tid att bygga en helt ny stadsdel och inflyttningen kommer att ske i fler etapper. Först ut är inflyttningen i Karlatornet som beräknas påbörjas under 2021. Ambitionen är att hela området ska vara klart några år senare.

Hur stort kommer Karlastaden att bli?

Totalt finns det drygt 270 000 kvm yta att bebygga, varav cirka 70 000 är lokalyta och resten blir bostäder.

Vad kommer finnas i Karlastaden?

Karlastaden ska bli en blandstad som lever dygnet runt, alla dagar. Totalt planerar vi för cirka 2 000 bostäder i varierade storlekar, prisklasser och upplåtelseformer. Här ska byggas såväl bostadsrätter, hyresrätter, studentlägenheter och bostäder för äldre. Utöver lägenheter kommer det finnas gott om kontorslokaler och kommersiella ytor med restauranger och butiker. I planen finns även förskola samt service i form av exempelvis vårdcentral, tandläkare och apotek.

Karlastaden kommer att bli en så kallad blandstad. Vad betyder det?

En definition på blandstad är: ”Funktionsintegrerade bebyggelsemiljöer där boende inom gångavstånd kan nå ett flertal funktioner alltifrån affärer, arbetsplatser till kulturella och sociala mötesplatser”. Eller ännu enklare: En plats där folk bor, äter, jobbar, umgås och handlar. Lever sitt liv helt enkelt!

Jag vill flytta till Karlastaden, vad gör jag?

I dagsläget är det endast lägenheterna i Karlatornet som släppts till försäljning, du kan göra en intresseanmälan på www.karlatornet.se. Är du intresserad av en bostad i något av de andra kvarteren i Karlastaden är du välkommen att skicka ett mail till info@karlastaden.se för att få mer information när det börjar närma sig.

Jag vill hyra en lokal för min verksamhet i Karlastaden, hur gör jag?

Vi gör plats för många typer av verksamheter i Karlastaden. Är du intresserad av att öppna upp kontor, café, bar eller något helt annat? Välkommen att kontakta Fredrik Karlsson för vidare dialog: fredrik.karlsson@karlastaden.se